Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση νέων μέτρων τόνωσης της κινεζικής οικονομίας, όμως το γενικότερο αίσθημα αβεβαιότητας αναφορικά με το εμπόριο και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, να κρατά σε περιορισμένο επίπεδο την άνοδο των ασιατικών αγορών.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις εκτιμήσεις πως η κινεζική κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, σε συνδυασμό με την είδηση πως η Fiat Chrysler πρότεινε συγχώνευση με την Renault, να δημιουργούν θετικό κλίμα.

Ωστόσο το γενικότερο αίσθημα αβεβαιότητας αναφορικά με το εμπόριο και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, να κρατά σε περιορισμένο επίπεδο την άνοδο των ασιατικών αγορών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,42% υψηλότερα στις 21.273 μονάδες.

Κέρδη 0,93% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.917 μονάδες, 1% για τον CSI στις 3.673 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,63% ο Hang Seng στις 27.458 μονάδες, κατά 0,48% ο Kospi στις 2.054 μονάδες και κατά 0,53% ο ASX στις 6.579 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v