Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Η απειλή Τραμπ για δασμούς στο Μεξικό σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική μεταποίηση, οδηγούν χαμηλότερα τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Πιέσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς στο Μεξικό μπορεί να οδηγήσει τις ΗΠΑ και ενδεχομένως και τον υπόλοιπο κόσμο, σε ύφεση.

Το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την κινεζική μεταποίηση του Μαΐου, διότι εγείρονται ερωτήματα ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων που παίρνει το Πεκίνο για να τονώσει την κινεζική οικονομία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,3% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei κατέγραφε απώλειες 1,67% στις 20.592 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,24% ο Shanghai Composite στις 2.898 μονάδες, κατά 0,29% ο CSI στις 3.630 μονάδες και κατά 0,47% ο Hang Seng στις 26.987 μονάδες, ενώ αντιθέτως οι δείκτες ASX και Kospi κινούνταν οριακά στο «πράσινο», στις 6.491 και 2.039 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v