Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική ώθηση στις ασιατικές αγορές

Το Πεκίνο αποφάσισε να χαλαρώσει τους όρους χρηματοδότησης για να ενισχυθούν οι δαπάνες για δημόσια έργα. Στην Fed στρέφεται η προσοχή, με την ελπίδα πως θα ανακοινώσει μείωση επιτοκίων.

Ισχυρά κέρδη στα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση του Πεκίνου να χαλαρώσει τους όρους χρηματοδότησης προκειμένου να ενισχύσει τις δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης για δημόσια έργα.

Στο «πράσινο» κινούνταν και οι υπόλοιπες αγορές, με την απόφαση των ΗΠΑ να μην επιβάλει δασμούς στο Μεξικό, να δίνει «ανάσα ανακούφισης» στους επενδυτές. Υποστηρικτικά στο επενδυτικό κλίμα λειτουργούν και οι ελπίδες πως η Fed θα μειώσει την επόμενη εβδομάδα τα αμερικανικά επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,3% υψηλότερα στις 21.195 μονάδες.

Κέρδη 2,05% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.910 μονάδες, 2,38% για τον CSI στις 3.696 μονάδες, 1,46% για τον ASX στις 6.620 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν κατά 0,75% στις 27.786 μονάδες και κατά 0,64% ο Kospi στις 2.112 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v