Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Στις συνεδριάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών στραμμένη η προσοχή των επενδυτών αυτήν την εβδομάδα. Η εξέλιξη της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας συντηρεί τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Αρνητικά πρόσημα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κλιμάκωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση αδύναμων οικονομικών στοιχείων, εντείνουν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης, «στέλνοντας» τους επενδυτές στην ασφάλεια των ομολόγων.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται αυτήν την εβδομάδα στη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, εν αναμονή των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας που εκτιμάται πως θα μειώσει τα επιτόκιά της σε νέο χαμηλό, ενώ χθες σχόλια από την Fed δημιούργησαν προσδοκίες πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κινείται προς την κατεύθυνση μείωσης των επιτοκίων της. Την Πέμπτη πραγματοποιείται η συνεδρίαση της ΕΚΤ, που αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% και κατά 0,1% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.399 μονάδες.

Απώλειες 0,96% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.862 μονάδες, 0,95% για τον CSI στις 3.597 μονάδες και 0,55% για τον Hang Seng στις 26.745 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύονταν οριακά στις 2.068 μονάδες και κατά 0,14% ο δείκτης ASX στις 6.419 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v