Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Χονγκ Κονγκ στις ασιατικές αγορές

Οι αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ σε συνδυασμό με την εξέλιξη της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σε χαμηλότερο επίπεδο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την αγορά του Χονγκ Κονγκ να δέχεται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση πιέσεις μετά τις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη νομοθεσία που θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης πολιτών στην Κίνα. Πρόκειται για τις χειρότερες αναταραχές στην περιοχή από τότε που η Βρετανία "επέστρεψε" το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα, το 1997.

Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται και από την εξέλιξη της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, καθώς δεν φαίνεται πως θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Οσάκα στις 28-29 Ιουνίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε έως 1% και κατά 0,7% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.982 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,83% ο Hang Seng στις 27.081 μονάδες, κατά 0,31% ο Kospi στις 2.102 μονάδες και κατά 0,14% ο ASX στις 6.619 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύονταν κατά 0,15% στις 2.913 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v