Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Πάουελ δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές

Ο επικεφαλής της Fed μίλησε για απειλές για την αμερικανική οικονομία, ενώ δήλωσε πως η τράπεζα είναι έτοιμη "να ενεργήσει όπως αρμόζει", ενισχύοντας έτσι την προοπτική για μείωση των επιτοκίων.

Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, που ενίσχυσαν την προοπτική για μείωση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα, έδωσαν ώθηση στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και τα κινεζικά κατέγραφαν ήπιες απώλειες.

Ο Τζερόουμ Πάουελ επιβεβαίωσε χθες στην κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου πως η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να απειλείται από την απογοητευτική δραστηριότητα στα εργοστάσια, τον ήπιο πληθωρισμό και την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας. Τόνισε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη «να ενεργήσει όπως αρμόζει».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε κέρδη 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,51% στις 21.643 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,14% ο Shanghai Composite στις 2.911 μονάδες και κατά 0,23% ο CSI στις 3.777 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,41% στις 6.805 μονάδες, κατά 0,76% ο Hang Seng στις 28.424 μονάδες και κατά 1,42% ο Kospi στις 2.087 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v