Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εντάσεις στο Χονγκ Κονγκ πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Πτώση για τις ασιατικές μετοχές λόγω των αναταραχών στο Χονγκ Κονγκ και την κατάρρευση του πέσο της Αργεντινής.

Απώλειες καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι φόβοι για παρατεταμένο σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο, οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ αλλά και η κατάρρευση του πέσο της Αργεντινής -λόγω της απρόσμενης ήττας του φιλικού προς τις αγορές προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι στις προκριματικές προεδρικές εκλογές-, έστειλαν για μια ακόμα φορά τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων όπως τα ομόλογα, ο χρυσός και το γεν.

Όπως σχολίαζε στο Reuters ο chief fund manager της Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management, Kiyoshi Ishigane, «οι διαδηλώσεις το Χονγκ Κονγκ είναι αρνητικές για τις μετοχές, που ήδη βρίσκονταν σε φάση προσαρμογής επειδή γίνεται συζήτηση πως ο εμπορικός πόλεμος θα προκαλέσει ύφεση».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1% και 1,13% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.451 μονάδες.

Πτώση 1,73% για τον δείκτη Hang Seng στις 25.377 μονάδες, ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,74% στις 2.794 μονάδες, κατά 0,98% ο CSI στις 3.662 μονάδες, κατά 0,83% ο δείκτης Kospi στις 1.925 μονάδες και κατά 0,26% ο δείκτη ASX στις 6.652 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v