Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Κίνα με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων και τη στήριξη της οικονομίας, δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Το ράλι της Wall Street την Παρασκευή σε συνδυασμό με τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της Κίνας για αλλαγή του τρόπου με τον οποίον ορίζεται το σημείο αναφοράς επιτοκίου, έδωσαν ώθηση στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Το Σάββατο η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αποκάλυψε μεταρρυθμίσεις για τα επιτόκια που στόχο έχουν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και στη στήριξη της κινεζικής οικονομίας, εν μέσω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1% και κατά 0,75% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.572 μονάδες.

Κέρδη 1,6% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.869 μονάδες, 1,7% για τον CSI στις 3.774 μονάδες, 2,12% για τον Hang Seng στις 26.279 μονάδες, 0,96% για τον ASX στις 6.548 μονάδες και 0,67% για τον Kospi στις 1.940 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v