Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Στην Ασία "πέρασε" το sell-off, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως η πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά μπορεί να αποτελεί προάγγελο μιας παγκόσμιας ύφεσης. Το κλίμα επιβαρύνει και η συνεχιζόμενη σινοαμερικανική εμπορική διένεξη.

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη χθεσινή «βουτιά» της Wall Street εν μέσω εντεινόμενων φόβων για επιβράδυνση του παγκόσμιου ρυθμού ανάπτυξης και για αυξανόμενες πιθανότητες ύφεσης, να δημιουργούν αρνητικό κλίμα.

Οι επενδυτές, αποφεύγοντας τις τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου όπως είναι οι μετοχές, στράφηκαν μαζικά στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου προς στιγμήν να υποχωρήσει χαμηλότερα από αυτήν του 2ετούς.

Εν τω μεταξύ, η εμπορική διένεξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας συνεχίζεται, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να γράφει σε νέες αναρτήσεις του στο Twitter πως η Κίνα θα πρέπει να συνεργαστεί «ανθρωπινά» με το Χονγκ Κονγκ, όπου συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή, εάν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενώ έκανε λόγο και για «προσωπική συνάντηση» με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινμπίνγκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,3% στις 20.387 μονάδες.

Πτώση 2,8% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 6.490 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,31% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.800 μονάδες και κατά 0,25% ο CSI στις 3.673 μονάδες, ενώ ο Hang Seng ενισχύεται οριακά στις 25.314 μονάδες και ο δείκτης Kospi κινείται 0,65% υψηλότερα στις 1.938 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v