Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,36% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από τα στοιχεία ΡΜΙ Γερμανίας και Γαλλίας, ενώ είναι επιφυλακτικοί για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Στο 1,36% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Τις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις αλλά και τα στοιχεία ΡΜΙ αξιολογούν οι επενδυτές, στο trading της Δευτέρας.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν χαρακτηρίσει τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων «παραγωγικό» και «εποικοδομητικό», αλλά η αγορά παραμένει επιφυλακτική.

H επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία εξήμιση χρόνια, τον Σεπτέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ύφεση στη μεταποίηση έγινε πιο βαθιά και η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών έχασε τη δυναμική της. Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit που αντιπροσωπεύει τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών υποχώρησε στις 49,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 51,7 τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, απογοήτευσαν τα στοιχεία ΡΜΙ και από τη Γαλλία, όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα επεκτάθηκε με χαμηλότερο από το αναμενόμενο ρυθμό τον Σεπτέμβριο. 

H απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 4,9 μονάδες βάσης, στο -0,56%, του γαλλικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,27%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου διολισθαίνει κατά 5,7 μονάδες βάσης, ενώ του ιταλικού 10ετούς, με πτώση κατά 5,1 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 0,87%.

Ηπια ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά 2,2 μονάδες βάσης, στο 1,36%, ενώ του 5ετούς κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,75%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά κατά 1,6 μονάδα βάσης, στο 1,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v