Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πετρελαϊκή αβεβαιότητα συγκρατεί τα ευρωπαϊκά yields

Στο επίκεντρο των επενδυτών οι επιθέσεις με drone κατά της Saudi Aramco και οι επιπτώσεις τους στον εφοδιασμό της αγοράς. Σε υψηλό τεσσάρων μηνών το αργό. Το κλίμα επηρρεάζουν και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από το Πεκίνο.

Η πετρελαϊκή αβεβαιότητα συγκρατεί τα ευρωπαϊκά yields

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά yields τη Δευτέρα, καθώς οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα δίνουν ώθηση στη ζήτηση για assets ασφαλούς καταφυγίου.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων υποχωρούν ξανά μετά το υψηλό έξι εβδομάδων που «χτύπησαν» την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση του πακέτου στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το αργό ενισχύεται και φτάνει σε υψηλό τεσσάρων μηνών μετά τις επιθέσεις με drone κατά της Saudi Aramco, από την οργάνωση Χούτι ττηςΥεμένης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο -0,45%, του γαλλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο -0,17%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου με μικρή άνοδο φτάνει στο 0,31%, ενώ του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται 2,5 μονάδες βάσης, στο 0,89%.

Κατά 2 μονάδες βάσης ανέρχεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,59%, ενώ του 5ετούς με άνοδο κατά 1,3 μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 0,87%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 3,1 μονάδες βάσης, στο 1,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v