Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Διαβεβαιώσεις Μνούτσιν για επανάληψη των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων, ενώ το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειές του για σταθεροποίηση της ανάπτυξης.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις διαβεβαιώσεις του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν πως οι σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν τον επόμενο μήνα, ενώ ο αντιπρόεδρος του φορέα κρατικού σχεδιασμού της Κίνας ανακοίνωσε πως το Πεκίνο θα εντείνει τις προσπάθειές του για σταθεροποίηση της ανάπτυξης.

Ωστόσο οι ανησυχίες αναφορικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης κρατούν σε περιορισμένο επίπεδο τη διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα, και κατά 0,12% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 22.106 μονάδες.

Κατά 0,53% ενισχύεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.992 μονάδες, κατά 0,51% ο CSI στις 3.909 μονάδες, κατά 0,37% ο Kospi στις 2.099 μονάδες, κατά 0,27% ο Hang Seng στις 26.292 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX σταθεροποιείται στις 6.862 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v