Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε πως οι συζητήσεις μεταξύ των διαπραγματευτών των ΗΠΑ και της Κίνας πήγαν «καλύτερα απ’ ότι αναμένονταν».

Χαμόγελα στις ασιατικές αγορές, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, δήλωση που δημιούργησε ελπίδες για συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για το ζήτημα του εμπορίου.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε πως οι συζητήσεις μεταξύ των διαπραγματευτών των ΗΠΑ και της Κίνας πήγαν «καλύτερα απ’ ότι αναμένονταν», ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που ενημερώθηκε και από τις δυο πλευρές, έκανε λόγο για πιθανότητα να υπάρξει συναλλαγματική συμφωνία αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε άνοδο 1,2%  και 1,1% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 21.788 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,76% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.970 μονάδες, κατά 0,84% ο CSI στις 3.907 μονάδες, κατά 0,89% ο ASX στις 6.721 μονάδες και κατά 1,12% ο Kospi στις 2.050 μονάδες, ενώ ράλι σχεδόν 2,5% κάνει ο δείκτης Hang Seng στις 26.342 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v