Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαρίδι» για τις ασιατικές αγορές η μεταποίηση των ΗΠΑ

Η υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας των ΗΠΑ σε χαμηλό δεκαετίας και της ευρωζώνης σε χαμηλό επταετίας, προκαλούν ανησυχία για τις επιπτώσεις της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας.

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές μετοχές, μετά τα απρόσμενα αρνητικά στοιχεία για την μεταποίηση στις ΗΠΑ –που υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών- τα οποία προκαλούν νέες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης και εξάπλωσή τους στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ISM, ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας υποχώρησε 1,3 μονάδες στις 47,8 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα αντίστοιχα στοιχεία για την ευρωζώνη, που έδειξαν την εντονότερη συρρίκνωση των τελευταίων σχεδόν επτά ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% και κατά 0,48% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 21.771 μονάδες.

Πτώση 1,39% για τον ASX στις 6.757 μονάδες, 1,78% για τον Kospi στις 2.035 μονάδες και 0,3% για τον Hang Seng στις 26.009 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως οι κινεζικές αγορές παραμένουν κλειστές αυτήν την εβδομάδα λόγω του εορτασμού των 70 ετών από την ίδρυση της κινεζικής λαϊκής δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v