Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο παραμένει η εξέλιξη της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης.

Σε θετικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές όμως να παραμένουν επιφυλακτικοί μετά και τη δήλωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως είναι απίθανο να υπάρξει μια γρήγορη συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο.

Οι βοηθοί των εμπορικών διαπραγματευτών ΗΠΑ και Κίνας ξεκίνησαν χθες Δευτέρα τις διήμερες συζητήσεις τους που στόχο έχουν να ανοίξουν τον δρόμο για τις πρώτες διαπραγματεύσεις σε επίπεδο υπουργών αυτόν τον μήνα.

Όμως η προοπτική προόδου στις σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις θολώνουν μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να βάλει στη «μαύρη λίστα» κινεζικές εταιρείες, επικαλούμενη τον τρόπο που το Πεκίνο αντιμετωπίζει μουσουλμανικές εθνοτικές μειονότητες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,73% και 1,08% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 21.607 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,53% ο Shanghai Composite στις 2.920 μονάδες, κατά 0,83% ο CSI στις 3.846 μονάδες, κατά 0,4% ο ASX στις 6.713 μονάδες, κατά 0,65% ο Hang Seng στις 25.989 μονάδες και κατά 1,1% ο Kospi στις 2.042 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v