Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα έβαλαν σε "δεύτερη μοίρα" τις αμφιβολίες για επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Η απρόσμενη βελτίωση που εμφάνισε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα δημιούργησε θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, που άγγιξαν νέο υψηλό τριμήνου, στοιχεία που επισκίασαν τις αμφιβολίες ως προς το αν ΗΠΑ και Κίνα θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Caixin/Markit, ο PMI του τομέα μεταποίησης αυξήθηκε τον Οκτώβριο στις 51,7 μονάδες από 51,4 τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως θα υποχωρούσε στο 51.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραψε απώλειες 0,33% στις 22.850 μονάδες.

Με κέρδη 1% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.958 μονάδες και 1,7% ο CSI στις 3.952 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,8% ο Kospi στις 2.100 μονάδες και 0,65% ο Hang Seng στις 27.081 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύθηκε κατά περίπου 0,1% στις 6.779 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v