Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Το ενδεχόμενο να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η υπογραφή της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας συντηρεί τα αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές.

Το νέο πεδίο αντιπαράθεσης που δημιούργησε μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας η αμερικανική νομοθεσία που τάσσεται υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, την οποία αναμένεται να επικυρώσει και ο Ντόναλντ Τραμπ, αυξάνει τις πιθανότητες για περαιτέρω καθυστέρηση στην υπογραφή σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας, συντηρώντας τη νευρικότητα των επενδυτών και το αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Λευκού Οίκου, τις οποίες επικαλούνταν το Reuters σε χθεσινό του δημοσίευμα, η ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο, καθώς το Πεκίνο πιέζει για πιο ευρεία άρση δασμών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,48% χαμηλότερα στις 23.038 μονάδες.

Πτώση 1,61% για τον δείκτη Hang Seng στις 26.457 μονάδες, 1,35% για τον Kospi στις 2.096 μονάδες, 0,74% για τον ASX στις 6.777 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,25% στις 2.903 μονάδες και κατά 0,47% ο CSI στις 3.889 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v