Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές λόγω Τραμπ και Χονγκ Κονγκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες πως είναι «κοντά» μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες ως προς το πότε ή το πού μπορεί να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία, ενώ παράλληλα απείλησε με επιπλέον δασμούς αν η Κίνα δεν υπογράψει τη συμφωνία.

Αρνητικό κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα συγκεχυμένα μηνύματα αναφορικά με την έκταση της προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, σε συνδυασμό με την κλιμάκωση των αναταραχών στο Χονγκ Κονγκ, μειώνουν τη ζήτηση για τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως είναι «κοντά» μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες ως προς το πότε ή το πού μπορεί να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία, ενώ παράλληλα απείλησε με επιπλέον δασμούς αν η Κίνα δεν υπογράψει τη συμφωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,03%,  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,85% στις 23.319 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 2.904 μονάδες, κατά 0,14% ο CSI στις 3.898 μονάδες, κατά 0,75% ο ASX στις 6.805 μονάδες, κατά 0,86% ο Kospi στις 2.122 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε πτώση 2,08% στις 26.502 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v