Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και Ιαπωνία δείχνουν πως ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος πλήττει την ανάπτυξη των δυο χωρών.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και Ιαπωνία να δείχνουν πως ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον πλήττει την ανάπτυξη σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας επιβραδύνθηκε απότομα τον Οκτώβριο, με τον ρυθμό ανάπτυξης του 4,7% που εμφάνισε να είναι σημαντικά χαμηλότερη του 5,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ η επενδυτική ανάπτυξη υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό και οι λιανικές πωλήσεις επίσης κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Στην Ιαπωνία, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν πως η οικονομία της αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό ενός έτους το γ’ τρίμηνο, καθώς η μείωση της ζήτησης έπληξε τις εξαγωγές.

Εν τω μεταξύ, παραμένει η αβεβαιότητα ως προς την πρόοδο των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,76% χαμηλότερα στις 23.141 μονάδες.

Πτώση 0,86% για τον δείκτη Hang Seng στις 26.342 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite κινούνταν 0,13% υψηλότερα στις 2.908 μονάδες, κατά 0,12% ενισχύονταν ο CSI στις 3.904 μονάδες, κατά 0,38% ο Kospi στις 2.130 μονάδες και κατά 0,52% ο ASX στις 6.840 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v