Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις αγορές της Ασίας με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Ασφαλή καταφύγια και πετρέλαιο είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι μετά την επίθεση των ΗΠΑ και τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Οι μετοχές, υποχωρούν, ο χρυσός κάνει ράλι, ενώ τα αμερικανικά ομόλογα αυξάνουν τις τιμές τους με το βλέμμα στις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στις αγορές της Ασίας, στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς.

«Ολοι ήταν άνετοι από το γεγονός ότι υπήρξε ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο και το outlook για το 2020 έδειχνε ελαφρά καλύτερο. Μετά είχαμε άλλη μια γεωπολιτική ‘υπενθύμιση’», σημειώνει ο Peter Dragicevich, αναλυτής της Suncorp Group. «Θα είναι μεγάλος οδηγός για τις αγορές βραχυπρόθεσμα», τόνισε

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία κατέγραψε πτώση 1,91% στις 23.204 μονάδες, ενώ ο Hang Seng έχασε 1,11% και διαμορφώθηκε στις 28.134 μονάδες.

Οριακή άνοδος (0,01% στην Σανγκάη, στις 3.084 μονάδες, πτώση για τον Sensex 40 κατά 1,55% στις 40.821 μονάδες και υποχώρηση 0,68% στη Σιγκαπούρη, στις 3.216 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v