Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχία στις ασιατικές αγορές για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Οι πρώτες πληροφορίες για την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ προκάλεσαν απότομη αύξηση της αποφυγής τοποθετήσεων σε τίτλους υψηλού κινδύνου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την αντίδραση των ΗΠΑ.

Αρνητικό κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, εντείνοντας τους φόβους για ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Η πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Ain Al-Asad και μιας ακόμα βάσης στην Αρμπίλ του Ιράκ, τις πρώτες πρωινές ώρες, ήλθε λίγες ώρες μετά την κηδεία του Ιρανού  υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη την Παρασκευή κατά διαταγή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι πρώτες πληροφορίες για την επίθεση προκάλεσαν απότομη αύξηση της αποφυγής τοποθετήσεων σε τίτλους υψηλού κινδύνου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την αντίδραση των ΗΠΑ, ωστόσο λίγο αργότερα οι ασιατικές μετοχές περιόρισαν κάπως τις απώλειες τους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,72% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,57% στις 23.204 μονάδες.

Πτώση 1,22% για τον Shanghai Composite στις 3.066 μονάδες, 1,15% για τον CSI στις 4.112 μονάδες, 1% για τον Hang Seng στις 28.031 μονάδες και 1,11% για τον Kospi στις 2.151 μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον ASX περιορίζονται στο 0,19% (6.930 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v