Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κοροναϊός τρομάζει τις ασιατικές αγορές

Στην ασφάλεια των ομολόγων και του γεν στρέφονται οι επενδυτές, που ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του νέου ιού, εν όψει μάλιστα και των εορτασμών του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες για τον νέο κοροναϊό στην Κίνα δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές φοβούνται επανάληψη της οικονομικής ζημιάς που επέφερε ο ιός SARS το 2003, ιδιαίτερα δεδομένης της απειλής μετάδοσης του ιού σε μια περίοδο που αναμένονται εκατομμύρια ταξιδιώτες για τον εορτασμό του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Έτσι, είναι εμφανής η αποστροφή έναντι του ρίσκου, αλλά και η προτίμηση σε τοποθετήσεις που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως τα ομόλογα και το γεν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,91% χαμηλότερα στις 23.864 μονάδες.

Πτώση 1,13% για τον Shanghai Composite στις 3.060 μονάδες, 1,41% για τον CSI στις 4.126 μονάδες, 2,43% για τον Hang Seng στις 28.094 μονάδες, 1% για τον Kospi στις 2.239 μονάδες και 0,22% για τον ASX στις 7.180 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v