Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι απώλειες που είχαν σημειωθεί μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, αντιστράφηκαν, αφού οι δυο χώρες κινούνται στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των εντάσεων. Στο επίκεντρο και οι σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις.

Η προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ανακούφισε τους επενδυτές, που πλέον στοιχηματίζουν σε μια ταχύτερη παγκόσμια ανάπτυξη.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια, οι απώλειες που είχαν σημειωθεί μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, αντιστράφηκαν, αφού οι δυο χώρες κινούνται στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των εντάσεων.

Παράλληλα, θετικά δέχονται οι επενδυτές την επερχόμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κίνας στην Ουάσινγκτον (13-15 Ιανουαρίου), προκειμένου να υπογραφεί η προκαταρκτική σινοαμερικανική εμπορική συμφωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,44% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,47% υψηλότερα στις 23.850 μονάδες.

Οριακές μεταβολές για τους δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 3.093 και 4.164 μονάδες αντίστοιχα, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,21% στις 28.621 μονάδες, ο δείκτης ASX κατά 0,72% στις 7.041 μονάδες και κατά 0,91% ο δείκτης Kospi στις 2.206 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v