Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν τη "φάση 1" της εμπορικής συμφωνίας, ωστόσο οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση διότι υπάρχουν αρκετά ακανθώδη ζητήματα που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά την υπογραφή της προκαταρκτικής σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας που στόχο έχει την αποκλιμάκωση της εμπορικής διένεξης μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση διότι υπάρχουν αρκετά ακανθώδη ζητήματα που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε υπέγραψαν χθες Τετάρτη συμφωνία που θα οδηγήσει σε άρση ορισμένων δασμών και σε αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών από την Κίνα για μια περίοδο δυο ετών.

Ωστόσο, η λεγόμενη «φάση 1» της συμφωνίας δεν εξαλείφει τελείως τους δασμούς ενώ οι στόχοι για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών ύψους 200 δισ. δολαρίων μοιάζουν τρομακτικοί.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,07% υψηλότερα στις 23.933 μονάδες.

Απώλειες 0,49% για τον Shanghai Composite στις 3.074 μονάδες, 0,42% για τον CSI στις 4.149 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 28.764 μονάδες ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύονταν κατά 0,63% στις 7.158 μονάδες και κατά 0,77% ο Kospi στις 2.248 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v