Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Η συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές του πετρελαίου αντισταθμίζει την σταδιακή και προσεκτική προσπάθεια να ανοίξουν και πάλι οι οικονομίες παγκοσμίως.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα με ήπιες κινήσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου να επισκιάζει την αισιοδοξία που δημιουργούν οι κινήσεις παγκοσμίως για σταδιακή και προσεκτική άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με οριακές απώλειες στις 19.771 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,14% ο Shanghai Composite στις 2.811 μονάδες και κατά 0,12% ο ASX στις 5.381 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,41% στις 1.930 μονάδες και κατά 0,72% ο Hang Seng στις 24.454 μονάδες.

Τα futures του αμερικανικού αργού έφτασαν νωρίς στις συναλλαγές της Ασίας να υποχωρούν κάτω και από τα 11 δολάρια, στα 10,9 δολάρια το βαρέλι, καθώς λιγοστεύουν με ταχείς ρυθμούς τα περιθώρια αποθήκευσης του «μαύρου χρυσού», ενώ οι πιέσεις εντάθηκαν και μετα την απόφαση του μεγαλύτερου αμερικανικού ETF πετρελαίου να πουλήσει όλα τα front-month συμβόλαια αργού του προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω απώλειες, καθώς καταρρέουν οι τιμές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v