Κέρδη στις αγορές παρά την συρρίκνωση της Κίνας

Ενισχυμένες οι μετοχές στην Ασία, παρά την πτώση του κινεζικού ΑΕΠ κατά 6,8% το πρώτο τρίμηνο. Αλμα κάνουν τα futures της Wall -δημοσιεύματα θέλουν φάρμακο να είναι υποσχόμενο για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Με άνοδο 2,9% έκλεισε ο Nikkei.

Κέρδη στις αγορές παρά την συρρίκνωση της Κίνας

Ενισχύονται οι μετοχές στην Ασία την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές δεν επηρεάζονται από τη συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε μα κέρδη 2,9%, στην Αυστραλία ο ASX με άνοδο 1,8%, ενώ σε θετικό έδαφος είναι και οι μετοχές στην Κίνα -στην Σανγκάη κατά 0,8% και στη Σενζέν κατά 1,2%. Κέρδη 2,1% καταγράφει το Χονγκ Κονγκ και 3% ο KOSPI στη Νότια Κορέα.

Ανοδο 3,5% δείχνουν τα futures της Wall, καθώς δημοσιεύματα θέλουν φάρμακο της Gilead Sciences να δείχνει αποτελεσματικότητα στη θεραπεία του κορωνοϊού.

Η κινεζική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία τους πρώτους τρεις μήνες της φετινής χρονιάς, κατά 6,8% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, κάτι που αποδίδεται στον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, που είχε συνέπεια να ανασταλεί σχεδόν κάθε δραστηριότητα στη χώρα, αποκαλύπτουν επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η πτώση πάντως ήταν μικρότερη από ό,τι προέβλεπε μεσοσταθμικά ομάδα αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου (–8,2%).

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση της οικονομίας της Κίνας αφότου άρχισαν να δημοσιοποιούνται δεδομένα για την πορεία του ΑΕΠ ανά τρίμηνο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το τελευταίο τρίμηνο του 2019, καταγραφόταν ανάπτυξη 6%.

Η Κίνα έχει να καταγράψει συρρίκνωση του ΑΕΠ της σε ετήσια βάση από το 1976.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διατηρείται στα 7,076 κινεζικά γουάν, ενώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος υποχωρεί 0,2% και αλλάζει χέρια στα 107,73 γεν.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 1,2%, στα 19,62 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 2%, στα $28,39.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v