Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Αρνητικό κλίμα στις αγορές καθώς εκφράζονται αμφιβολίες για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά του κορωνοϊού. Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκαμψης του πετρελαίου.

Οι αμφιβολίες για την πρόοδο στην ανάπτυξη φαρμάκων για την θεραπεία της Covid-19 σε συνδυασμό με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως που δείχνουν την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι ΗΠΑ από την πανδημία, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο ύψους 484 δισ. δολαρίων για χορήγηση ομοσπονδιακών δανείων προς τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοσοκομεία, ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα υπογράψει το νομοσχέδιο, είπε αργά χθες πως μπορεί να χρειαστεί να παρατείνει έως τις αρχές του καλοκαιριού τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,86% στις 19.262 μονάδες.

Απώλειες 1% για τον Shanghai Composite στις 2.809 μονάδες, 0,86% για τον CSI στις 3.796 μονάδες, 1,3% για τον Kospi στις 1.889 μονάδες και 0,5% για τον Hang Seng στις 23.858 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,53% στις 5.300 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο συνεχίζει την προσπάθεια ανάκαμψης μετά την κατάρρευση της Δευτέρας, ωστόσο οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την αδύναμη ζήτηση και την υπερβάλλουσα προσφορά αργού.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,56% στα 21,45 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,94% στα 16,82 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v