Σε υψηλό 7 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Οι ελπίδες για εύρεση θεραπείας του κορωνοϊού δίνουν ώθηση στις αγορές, ενώ συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου. Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στραμμένη η προσοχή.

Σε υψηλό 7 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Τα ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών για μια θεραπεία για την Covid-19 δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, που κινούνται σε υψηλό επτά εβδομάδων, ωστόσο στις αγορές ομολόγων και νομισμάτων οι επενδυτές κινούνται προσεκτικά, με την προσοχή στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε κέρδη 1,4%, και 2,7% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.307 μονάδες. Άνοδος 1,23% για τον Shanghai Composite στις 2.857 μονάδες, 1,1% για τον CSI στις 3.909 μονάδες και 2,73% για τον ASX στις 5.613 μονάδες. Σημειώνεται πως τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σεούλ παραμένουν σήμερα κλειστά, λόγω αργιών.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανάκαμψη του πετρελαίου, με τα futures του Brent και του αμερικανικού αργού να κάνουν νέο ράλι, 9,5% και 14,8% αντίστοιχα, καθώς το πρόβλημα της αποθήκευσης του «μαύρου χρυσού» φαίνεται τελικά πως ίσως δεν είναι τόσο έντονο όσο φοβούνταν ορισμένοι, ενώ την ίδια ώρα, καθώς οι χώρες αρχίζουν σταδιακά να «ανεβάζουν ρολά», υπάρχει αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v