Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Οι δηλώσεις Τραμπ πως η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας παραμένει άθικτη, καθησύχασαν τους επενδυτές, μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν τα σχόλια του εμπορικού συμβούλου του Λευκού Οίκου πως η συμφωνία "τελείωσε".

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να καθησυχάζονται από τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας παραμένει άθικτη.

Νωρίτερα, σύγχυση προκάλεσαν οι δηλώσεις του εμπορικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, πως η εμπορική συμφωνία «τελείωσε», επικαλούμενος την οργή της Ουάσινγκτον αναφορικά με τους χειρισμούς του Πεκίνου για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ο ίδιος ανασκεύασε λίγο αργότερα, λέγοντας πως οι δηλώσεις του χρησιμοποιήθηκαν αποσπασματικά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,72% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,5% υψηλότερα στις 22.549 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 2.966 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,22% ενισχύεται ο CSI στις 4.111 μονάδες, κατά 0,19% ο ASX στις 6.069 μονάδες, κατά 0,21% ο Kospi στις 2.131 μονάδες και κατά 0,9% ο Hang Seng στις 24.731 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v