Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός και ΔΝΤ ρίχνουν τις ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς γκρεμίζονται οι ελπίδες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊου καταγράφουν νέα αύξηση, ενώ το ΔΝΤ προειδοποιεί για μεγαλύτερη ύφεση φέτος.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ συνεδριάσεων καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, καθώς η εκτίναξη των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ και η υποβάθμιση των οικονομικών προβλέψεων του ΔΝΤ, «γκρεμίζουν» την αισιοδοξία για ανάκαμψη.

Η Φλόριδα, η Οκλαχόμα και η Νότια Καρολίνα ανακοίνωσαν αυξήσεις-ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ στην Αυστραλία κατεγράφη η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μολύνσεων των τελευταίων δυο μηνών.

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρζι και του Κονέκτικατ έδωσαν εντολή στους ταξιδιώτες από οκτώ άλλες πολιτείες να μπαίνουν σε καραντίνα μόλις φτάνουν στις περιοχές αυτές, κάτι που ανησυχεί τους επενδυτές οι οποίοι ανέμεναν να μπει τέλος στους περιορισμούς της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, η Disney ανέβαλλε το άνοιγμα των θεματικών της πάρκων και resorts στη Καλιφόρνια, ενώ στο Τέξας εξετάζεται η επιβολή νέων τοπικών περιορισμών.

Χθες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως πλέον περιμένει βαθύτερη παγκόσμια ύφεση, η οποία θα φτάσει το 4,9% φέτος, έναντι του 3% που προέβλεπε τον Απρίλιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,22% στις 22.259 μονάδες. Πτώση 2,4% για τον ASX στις 5.935 μονάδες ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 1,9% στις 2.120 μονάδες.

Οι αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v