Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 4μήνου οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι, υποθέτοντας πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν είναι πολύ πιθανό να κλείσουν και πάλι οι οικονομίες, έτσι η επίπτωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα είναι πολύ μεγάλη.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ανοίγματος της παγκόσμιας οικονομίας, παρά το γεγονός πως τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται σε νέα ρεκόρ.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ειδήσεις για τον κορωνοϊό δεν είναι ενθαρρυντικές, καθώς αρκετές πολιτείες στις ΗΠΑ βλέπουν νέα ρεκόρ μολύνσεων και ο αριθμός των νεκρών στη Λατινική Αμερική ξεπερνά τους 100.000. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται διατεθειμένη ακόμα και να απαγορεύσει την είσοδο αμερικανών ταξιδιωτών, λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων, σύμφωνα με τους New York Times.

Ωστόσο, η αγορά υποθέτει πως δεν είναι πολύ πιθανό να κλείσουν και πάλι οι οικονομίες, έτσι η επίπτωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα είναι πολύ μεγάλη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 22.534 μονάδες.

Αντιθέτως, υψηλότερα κατά 0,25% κινείται ο Shanghai Composite στις 2.978 μονάδες, κατά 0,33% ο CSI στις 4.135 μονάδες, κατά 0,25% ο ASX στις 6.084 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο Hang Seng στις 24.927 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 1,5% στις 2.162 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v