Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής. Μήνυμα από την Ιαπωνία πως η κατάσταση της οικονομίας της χώρας "σχεδόν σταμάτησε να επιδεινώνεται".

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Περιορισμένες κινήσεις στις ασιατικές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για μια νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού αντισταθμίζουν τις ελπίδες για μια ταχεία οικονομική ανάκαμψη.

Χθες περίπου 400 εργαζόμενοι σε σφαγείο στη Βόρεια Γερμανία βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν την αύξηση των αριθμό των κρουσμάτων στο Πεκίνο και σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η ανεργία στις ΗΠΑ παραμένει υψηλή εν μέσω ενός δεύτερου κύματος απολύσεων καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πτώση των εσόδων τους λόγω της πανδημίας.

Πάντως, μια θετική είδηση έρχεται από την Ιαπωνία, όπου η κυβέρνηση στην έκθεση του Ιουνίου αναφέρει πως αν και η οικονομία της χώρας παραμένει σε μια «εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση» λόγω της πανδημίας, ωστόσο «σχεδόν σταμάτησε να επιδεινώνεται».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,06% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,55% υψηλότερα στις 22.478 μονάδες.

Κατά 0,67% ενισχύονταν ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.959 μονάδες, κατά 1,16% ο CSI στις 4.091 μονάδες, κατά 0,31% ο ASX στις 6.070 μονάδες και κατά 0,22% ο Kospi στις 2.138 μονάδες, ενώ ο Hang Seng κατέγραφε οριακά αρνητική μεταβολή στις 24.449 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v