Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και η άνοδος των yields πιέζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Απομακρύνονται από το ιστορικό υψηλό οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις στα μακροπρόθεσμα ομόλογα σε συνδυασμό με τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία από τις ΗΠΑ, επηρέασαν αρνητικά την εμπιστοσύνη των επενδυτών για μια ταχύτερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από την πανδημία της Covid-19.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1%, καταγράφοντας μικρές απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, μετά από δυο συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Από την αρχή του έτους, όπως σημειώνει το Reuters, ο δείκτης έχει κάνει άλμα σχεδόν 10,5%, κυρίως λόγω του «εύκολου» χρήματος και των χαλαρών δημοσιονομικών πολιτικών, καθώς και την έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,72% στις 30.017 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,44% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.691 μονάδες, οριακή θετική μεταβολή για τον CSI στις 5.769 μονάδες, κατά 0,68% ενισχύεται ο Kospi στις 3.107 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,28% στις 30.510 μονάδες και ο δείκτης ASX καταγράφει απώλειες 1,28% στις 7.064 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v