Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από υψηλό 30 ετών υποχώρησαν οι ιαπωνικές μετοχές

Κέρδη κατοχυρώνουν οι επενδυτές στο Τόκιο μετά το ράλι που οδήγησε τις μετοχές στο πιο υψηλό από τον Αύγουστο του 1990. Με άνοδο 3,5% έκλεισε το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν. Κλειστά λόγω αργίας τα χρηματιστήρια της Κίνας. Σταθερό το δολάριο έναντι του γεν.

Από υψηλό 30 ετών υποχώρησαν οι ιαπωνικές μετοχές

Υποχωρούν οι ιαπωνικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη μετά το ράλι που τις οδήγησε σε υψηλό 30 ετών.

Ο Nikkei έκλεισε με πτώση κατά 0,58%, στις 30.292,19 μονάδες, μετά το υψηλό των 30.714,52 της Τρίτης, που ήταν και το καλύτερο σημείο από τον Αύγουστο του 1990.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε 0,18% στις 1.961,49 μονάδες, μία μέρα αφότου είχε φτάσει στο πιο υψηλό από τον Ιούνιο του 1991.

«Οι επενδυτές πωλούν τις μετοχές σήμερα για να κατοχυρώνουν κέρδη. Η αγορά κάνει μια παύση από την αυξημένη δυναμική της», σημειώνει ο Masahiro Ichikawa, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της Sumitomo Mitsui DS Asset Management.

Οι μετοχές εταιρειών ηλεκτρονικών και τσιπ οδήγησαν την πτώση του Nikkei, με την TDK στο -3.23%, τη Yaskawa Electric να χάνει 3,2% επίσης και την Tokyo Electron να κινείται 2,2% χαμηλότερα. Η πτώση ήρθε μετά τις απώλειες των αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια και αναψυχή τα πήγαν καλύτερα, αφότου η Ιαπωνία ξεκίνησε την προσπάθειά της για εμβολιασμούς κατά της Covid-19 την Τετάρτη. 

Οι αγορές της Κίνας παραμένουν κλειστές λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Με άνοδο 0,8% κινείται ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, με πτώση 0,9% έκλεισε ο KOSPI στη Νότια Κορέα. Κατά 0,4% χαμηλότερα ολοκήρωσε συνεδρίαση ο ASX στην Αυστραλία. Με κέρδη 3,5% έκλεισε το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διατηρείται στα 106,05 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v