Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 30.000 μονάδες ο Nikkei

Η εξέλιξη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία, δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές. Κλειστά τα χρηματιστήρια Κίνας, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν. Αργία σήμερα στη Wall Street.

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού παγκοσμίως να αυξάνει τις ελπίδες για ταχεία οικονομική ανάκαμψη.

Την ίδια ώρα, το χρηματιστήριο του Τόκιο αναρριχήθηκε για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από τρεις δεκαετίες πάνω από τις 30.000 μονάδες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν πως η ιαπωνική οικονομία ενισχύθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6%, ο δείκτης Kospi κατέγραφε κέρδη 1,5% στις 3.147 μονάδες, 0,97% ο δείκτης ASX στις 7.149 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωσε άνοδο 1,91% στις 30.084 μονάδες.

Οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν παραμένουν κλειστές λόγω αργιών, ενώ σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές στη Wall Street λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Προέδρων.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v