Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία προβληματίζει τις ασιατικές αγορές

Την μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η αγορά του Τόκιο, εν μέρει λόγω των εικασιών πως οι Iάπωνες μικροεπενδυτές μπορεί να υποστούν απώλειες σε μεγάλες θέσεις long στη λίρα.

Οι πιέσεις στην τουρκική λίρα μετά τις ξαφνικές αλλαγές στην κεντρική τράπεζα της χώρας, επηρέασαν τις ασιατικές αγορές, όπου καταγράφονται μικτά πρόσημα.

Την μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η αγορά του Τόκιο, εν μέρει λόγω των εικασιών πως οι Iάπωνες μικροεπενδυτές μπορεί να υποστούν απώλειες σε μεγάλες θέσεις long στη λίρα, η οποία έχει υψηλές αποδόσεις.

Σε άλλες αγορές όμως οι αναταράξεις ήταν περιορισμένες.

Στον αντίποδα, η Κίνα κατέγραφε ισχυρά κέρδη, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού για τα επιχειρηματικά δάνεια και τα δάνεια των νοικοκυριών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε «βουτιά» 2,07% στις 29.174 μονάδες.

Κέρδη 1,14% για τον Shanghai Composite στις 3.443 μονάδες και 1% για τον CSI στις 5.057 μονάδες, κατά 0,51% ενισχύονταν ο δείκτης ASX στις 6.995 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,13% στις 3.035 μονάδες και κατά 0,21% ο Hang Seng στις 28.928 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v