Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα αναμένουν οι αναλυτές, καθώς κάποιοι εκτιμούν ότι θα αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ, μετά το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων. Στο κόκκινο οι κινεζικές μετοχές.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αυτή την εβδομάδα.

H Fed συνεδριάζει στις 16 και 17 Μαρτίου και κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ, μετά το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων μέσω του οποίου θα σταλούν άμεσες πληρωμές ύψους 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς.

«Κάποια μέλη του Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας ίσως σκέφτονται ότι τα επιτόκια θα πρέπει να κινηθούν υψηλότερα νωρίτερα από ό,τι περίμεναν τον περασμένο Δεκέμβριο», σημειώνουν αναλυτές της ΑΝΖ Research σε ενημερωτικό σημείωμα.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έλεισε με άνοδο κατά 0,17%, ενώ σε θετικό έδαφος (+0,09%) ολοκλήρωσε συνεδρίαση ο ASX στην Αυστραλία.

Στο κόκκινο οι κινεζικές μετοχές, με τον Shanghai να χάνει 0,9% και τον SZSE να καταγράφει απώλειες 3,06%.

Οριακά χαμηλότερα ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ με πτώση 0,28% έκλεισε ο KOSPI στη Νότια Κορέα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο χάνει οριακά έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,504 γουάν ανά δολάριο, ενώ κινείται υψηλότερα κατά 0,2% σε σύγκριση με τον ιαπωνικό γεν, στα 109,24 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v