Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Αρνητικό κλίμα δημιουργούν οι κυρώσεις που επέβαλλαν χθες ΗΠΑ-ΕΕ στην Κίνα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα τιμωρητικά μέτρα που ανακοίνωσε ως "απάντηση" το Πεκίνο.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αντιστρέφοντας τα αρχικά τους κέρδη, με την υποχώρηση των κινεζικών αγορών λόγω της επιβολής νέων κυρώσεων στη χώρα από ΗΠΑ αλλά και από ΕΕ και τα αντίποινα του Πεκίνου.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλλαν χθες κυρώσεις κατά της Κίνας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σιντχιάνγκ, και το Πεκίνο «απάντησε» με τιμωρητικά μέτρα εναντίον ευρωπαίων βουλευτών, διπλωματών, ινστιτούτων και οικογενειών.

Οι επενδυτές αναμένουν παράλληλα την εμφάνιση ενώπιον του Κογκρέσου του επικεφαλής της Fed Jerome Powell και της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,76% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,61% χαμηλότερα στις 28.995 μονάδες.

Πτώση 0,93% για τον Shanghai Composite στις 3.411 μονάδες, 0,95% για τον CSI στις 5.009 μονάδες, 1% για τον Kospi στις 3.004 μονάδες, 1,4% για τον Hang Seng στις 28.483 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρούσε κατά 0,12% στις 6.986 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v