Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στις ασιατικές αγορές μετά το τεχνολογικό sell-off στις ΗΠΑ

Οι ασιατικές τεχνολογικές μετοχές καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δυο μηνών, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Διαφοροποιούνται τα κινεζικά χρηματιστήρια.

«Βουτιά» στις ασιατικές αγορές μετά το τεχνολογικό sell-off στις ΗΠΑ

Ισχυρές απώλειες στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ασιατικές τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη διολίσθηση των τελευταίων δυο μηνών, μετά το sell-off στη Wall Street, και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό εν μέσω ανησυχιών πως οι αυξανόμενες πιέσεις στις τιμές μπορεί να επισπεύσουν την αύξηση των επιτοκίων.

Ωστόσο, τα κινεζικά χρηματιστήρια κρατούν θετικό πρόσημο, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή (που τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 0,9% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 1% που ανέμεναν οι αναλυτές), καθώς και τον δείκτη τιμών παραγωγού (που αυξήθηκε κατά 6,8% έναντι του 6,5% που ανέμεναν οι αναλυτές). Επιπλέον, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της απογραφής της δεκαετίας, που έδειξαν επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του πληθυσμού στο 0,53% τα τελευταία 10 χρόνια, έναντι του 0,57% που ήταν την περίοδο 2000-2010.

Εν τω μεταξύ, η Μαλαισία και οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ α’ τριμήνου. Στη Μαλαισία συρρικνώθηκε κατά 0,5% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 2% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ στις Φιλιππίνες συρρικνώθηκε κατά 4,2% έναντι του 3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 3,14% στις 28.591 μονάδες.

Απώλειες έως και 4% κατέγραφε η Ταϊβάν, ο δείκτης Hang Seng σημείωνε πτώση 2% στις 28.022 μονάδες, 1,36% ο δείκτης Kospi στις 3.204 μονάδες και 1,2% στις 7.331 μονάδες.

Αντιθέτως, σε οριακά θετικό πεδίο κινούνται οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,13% στις 3.432 μονάδες και τον CSI κατά 0,27% στις  5.005 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v