Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ηπιες μεταβολές μετά την ανοδική κίνηση της Wall Street. Οι προσδοκίες οικονομικής ανάκαμψης και τα πακέτα στήριξης συντηρούν το κλίμα.

Μικτή είναι η εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που οδήγησαν σε άνοδο τη Wall Street. Τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ και Σίδνευ ανεβαίνουν, ενώ αντίθετα η Σεούλ υποχωρεί.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,3%, ενώ ο S&P/ASX 200 0,4%. Αντίθετα, ο Kospi έχασε 0,2%, όσο και το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής της FED Jerome Powell δήλωσε ότι οι προοπτικές της οικονομίας στις ΗΠΑ είναι ξεκάθαρα πιο φωτεινές αλλά έσπευσε να συμπληρώσει ότι η ανάκαμψη παραμένει πολύ άνιση.

Οι μετοχές κινούνται ανοδικά το τελευταίο διάστημα καθώς διευρύνονται οι προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη από τους μαζικούς εμβολιασμούς, που επιτρέπουν στους ανθρώπους να επιστρέψουν στις δουλειές τους αλλά και τα τεράστια πακέτα στήριξης στις ΗΠΑ. Αμφότερα συμβάλουν στο να διατηρούνται κοντά στα ιστορικά υψηλά οι δείκτες των χρηματιστηρίων της υπερδύναμης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v