Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση άμυνας οι ασιατικές μετοχές

Η δήλωση της Yellen περί αυξήσεων επιτοκίων ανησύχησε τους επενδυτές. Δεν βλέπει ακόμα περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων ο επικεφαλής της Fed. Κλειστές λόγω αργίας οι αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας.

Οι χθεσινές απώλειες στην Wall Street σε συνδυασμό με τις εικασίες περί αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων επηρέασαν τις ασιατικές μετοχές, με τις συναλλαγές περιορισμένες καθώς το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας παρέμειναν σήμερα κλειστά λόγω αργιών.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, δήλωσε την Τρίτη πως δεν βλέπει πρόβλημα με τον πληθωρισμό, υποβαθμίζοντας σχόλια που είχε κάνει νωρίτερα πως μπορεί να χρειαστούν αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να σταματήσει η υπερθέρμανση της οικονομίας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και πάλι στις ΗΠΑ όπου την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την απασχόληση, ενώ ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell έχει υποστηρίξει πως η αγορά εργασίας απέχει ακόμα από το να βρίσκεται εκεί που πρέπει ώστε να αρχίσει η συζήτηση για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,42% στις 28.439 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύονταν κατά 0,25% στις 7.342 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v