Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Evergrande

Πτώση έως 12% για τις μετοχές της Evergrande, που φαίνεται πως χάνει την προθεσμία καταβολής τόκων, ενώ οι κινεζικές αρχές φέρονται να έχουν προειδοποιήσει τοπικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για πιθανή κατάρρευση της εταιρείας.

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Evergrande

Ήπιες πιέσεις καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια –πλην Ιαπωνίας - με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην Evergrande, η οποία φαίνεται πως έχασε την προθεσμία την καταβολή τόκων.

Χθες η Wall Street Journal είχε μεταδώσει πως οι κινεζικές αρχές έχουν πει σε τοπικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για μια πιθανή κατάρρευση της Evergrande.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν νωρίτερα πτώση έως 12%.

Το Τόκιο, πάντως, που χθες παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας, διαφοροποιήθηκε σήμερα από την πτωτική τάση, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε ήπιες μεταβολές ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2% στις 30.248 μονάδες.

Απώλειες 0,39% για τον Shanghai Composite στις 3.627 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,33% ο CSI στις 4.868 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,14% ο Kospi στις 3.123 μονάδες, κατά 0,45% ο ASX στις 7.646 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται ο Hang Seng στις 24.505 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v