Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Αυστηρότερους ελέγχους στο διαδίκτυο επιβάλλει η Κίνα, πυροδοτώντας το μεγαλύτερο sell-off των τελευταίων επτά εβδομάδων στις κινεζικές τεχνολογικές μετοχές.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις νέες ανησυχίες για αυστηροποίηση κανονισμών από την πλευρά του Πεκίνου να πυροδοτούν το μεγαλύτερο sell-off των τελευταίων επτά εβδομάδων στις κινεζικές τεχνολογικές μετοχές, ενώ οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων treasuries κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως ο πληθωρισμός θα επιταχύνει την αύξηση των επιτοκίων.

Νωρίτερα, η αρμόδια αρχή για το διαδίκτυο στην Κίνα ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες εγγραφής για τους νεότερης ηλικίας χρήστες του διαδικτύου.

Εν τω μεταξύ, η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε στοιχεία για τα βιομηχανικά κέρδη, τα οποία κατέγραψαν άνοδο 16,3% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,1% στις 29.073 μονάδες.

Πτώση 1,03% για τον Shanghai Composite στις 3.560 μονάδες, 1,3% για τον CSI στις 4.898 μονάδες, 0,72% για τον Kospi στις 3.027 μονάδες και 1,58% για τον Hang Seng στις 25.633 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX κινείται οριακά στο «κόκκινο» στις 7.758 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v