Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Evergrande στις ασιατικές αγορές

Ναυάγησε το deal για πώληση του 50,1% μονάδας της Evergrande, ωστόσο ο όμιλος πήρε μια μικρή "ανάσα" καθώς εξασφάλισε παράταση σε ομόλογο της.

Πτωτικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι νέες ανησυχίες για τις εξελίξεις στον κινεζικό κλάδο ακινήτων λόγω της Evergrande επισκίασαν το θετικό κλίμα που οδήγησε χθες τον Dow Jones και το bitcoin σε ιστορικά υψηλά.

Η μετοχή της China Evergrande Group, η διαπραγμάτευση της οποίας ξεκίνησε εκ νέου σήμερα μετά από πολυήμερη αναστολή, έκανε «βουτιά» άνω του 10,5% λόγω της ανακοίνωσης του «ναυαγίου» του deal για πώληση ποσοστού 50,1% της Evergrande Property Services Group στην Hopson Development Holdings. Πρόκειται για το δεύτερο «ναυάγιο» συμφωνίας, την ώρα που η Evergrande αγωνίζεται να συγκεντρώσει πόρους καθώς λήγουν η μία μετά την άλλη οι προθεσμίες πληρωμής ομολόγων της.

Ωστόσο, ο κινεζικός όμιλος εξασφάλισε παράταση μεγαλύτερη των τριών μηνών στην ωρίμανση ενός ομολόγου 260 εκατ. δολαρίων που είχε εκδοθεί από την κοινοπραξία Jumbο Fortune Enterprise και ήταν εγγυημένο από την Evergrande, το οποίο έληξε στις 3 Οκτωβρίου, καθώς συμφώνησε να παράσχει επιπλέον εγγυήσεις.  

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,81% στις 28.725 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,13% ο Shanghai Composite στις 3.581 μονάδες, κατά 0,15% ο CSI στις 4.903 μονάδες, κατά 0,24% ο Kospi στις 3.005 μονάδες και κατά 0,83% ο Hang Seng στις 25.919 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX σταθεροποιείται οριακά υψηλότερα στις 7.728 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v