Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Ο τεχνολογικός κλάδος έδωσε ώθηση στις ασιατικές μετοχές. Επιστροφή στην ανάπτυξη κατά το τρίμηνο του Δεκεμβρίου αναμένει η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street, αλλά και την ανάκαμψη των κινεζικών αγορών μια ημέρα μετά την ανησυχία που προκάλεσε στους επενδυτές η ανακοίνωση των στοιχείων για την κινεζική οικονομία.

Νωρίτερα δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης Οκτωβρίου της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, που έδειξαν πως η RBA αναμένει η οικονομία της Αυστραλίας «να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο τρίμηνο του Δεκεμβρίου και στον προ-Δέλτα δρόμο της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,76% και κατά 0,65% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 29.214 μονάδες.

Κέρδη 0,7% για τον Shanghai Composite στις 3.592 μονάδες, 0,95% για τον CSI στις 4.920 μονάδες, 0,72% για τον Kospi στις 3.028 μονάδες, 1,16% για τον Hang Seng στις 25.701 μονάδες ενώ ο ASX σταθεροποιείται στις 7.690 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v