Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Επιστρέφει η αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία. Αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού της Κίνας. "Βαρίδι" παραμένουν οι εξελίξεις στην Evergrande.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Η υποχώρηση της απαισιοδοξίας για την παγκόσμια οικονομία, μετά και τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις ασιατικές μετοχές.

Λίγο νωρίτερα, η Κίνα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού της, και συγκεκριμένα στο 3,85% για το LPR ενός έτους και στο 4,65% για το πενταετές, όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην Evergrande και οι ενδείξεις για επιβράδυνση των πωλήσεων ακινήτων, επιβάρυναν το κλίμα στις κινεζικές αγορές, που κινούνται σε αρνητικό πεδίο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ οριακά υψηλότερα κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 29.235 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.590 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,13% υποχωρεί ο CSI στις 4.916 μονάδες και κατά 0,45% ο Kospi στις 3.014 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,48% στις 7.727 μονάδες και κατά 1,28% ο Hang Seng στις 26.123 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v