Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το κινεζικό ΑΕΠ πιέζει τα ασιατικά χρηματιστήρια

Χειρότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ γ' τριμήνου, ωστόσο οι απώλειες στις ασιατικές αγορές ήταν περιορισμένες καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως το Πεκίνο θα λάβει μέτρα για να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας δεν άρεσαν στους επενδυτές, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Το ΑΕΠ της Κίνας εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 4,9% το γ’ τρίμηνο, έναντι του 5,2% που περίμεναν οι αναλυτές, ενώ χαμηλότερα των προβλέψεων κινήθηκε και η βιομηχανική παραγωγή, που αυξήθηκε κατά 3,1% τον Σεπτέμβριο έναντι του 4,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πάντως, οι απώλειες είναι σχετικά περιορισμένες, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως αφ’ ενός οι πιέσεις από τις ελλείψεις στην ενέργεια στην Κίνα θα αμβλυνθούν το δ’ τρίμηνο και αφ’ εντέρου πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της χώρας θα λάβουν μέτρα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,16% στις 29.023 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,43% ο Shanghai Composite στις 3.556 μονάδες, κατά 1,5% ο CSI στις 4.855 μονάδες, κατά 0,14% στις 3.010 μονάδες ο Kospi και κατά 0,55% ο Hang Seng στις 25.191 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται 0,26% υψηλότερα στις 7.381 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v