Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Evergrande στήριξε τις ασιατικές αγορές

Γλίτωσε -για την ώρα- την κήρυξη στάσης πληρωμών η Evergradne. Προβληματισμός στις αγορές για την ανάγκη σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής την ώρα που επιβραδύνεται η ανάπτυξη.

Η πληροφορία πως ο καταχρεωμένος κινεζικός όμιλος ανάπτυξης ακινήτων Evegrande κατέβαλε εντός προθεσμίας της περιόδου χάριτος τόκο για δολαριακό ομόλογο έδωσε ανάσα στις ασιατικές αγορές, που όμως ανησυχούν για την ανάγκη των κεντρικών τραπεζών να περιορίσουν τη νομισματική τους πολιτική εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.

Νωρίτερα σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η China Evergrande Group μετέφερε κεφάλαια ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων στη Citibank προκειμένου να καταβληθούν στους ομολογιούχους πριν λήξει η περίοδος χάριτος, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,34% στις 28.804 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,2% ο Shanghai Composite στις 3.588 μονάδες, κέρδη 0,77% για τον CSI στις 4.965 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,16% στις 26.062 μονάδες, ενώ κατά 0,11% υποχωρεί ο Kospi στις 3.004 μονάδες και οριακά χαμηλότερα στις 7.726 ο ASX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v