Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η επαναφορά περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη και οι συζητήσεις για επίσπευση του tapering από την Fed θέτουν σε επιφυλακή τους επενδυτές. Αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού της Κίνας.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα με ήπιες διακυμάνσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την επαναφορά περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη και τις συζητήσεις περί επίσπευσης του περιορισμού της διευκολυντικής πολιτικής από την πλευρά της Fed να θέτουν σε επιφυλακή τους επενδυτές.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού της.

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν αυτήν την εβδομάδα οι ομιλίες κεντρικών τραπεζιτών αλλά και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σε Ευρώπη και Βρετανία για την παραγωγή και το οικονομικό κλίμα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,09% στις 29.774 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,66% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.583 μονάδες, κατά 0,5% ο CSI στις 4.914 μονάδες, κέρδη 1,54% για τον Kospi στις 3.013 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,54% στις 7.688 μονάδες και κατά 0,54% ο δείκτης Hang Seng στις 24.909 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v