Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Παραμένει για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Fed ο Jerome Powell. Εντολή στις κινεζικές τράπεζες να εκδώσουν περισσότερα δάνεια για projects στον κλάδο των ακινήτων. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ενισχύουν τα στοιχήματά τους για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το 2022, μετά και την απόφαση του προέδρου Joe Biden να διατηρήσει στο τιμόνι της Fed για δεύτερη θητεία τον Jerome Powell, παρά τις πιέσεις που είχε δεχθεί να ορίσει έναν πιο προοδευτικό Δημοκρατικό για την θέση αυτή.

Στην Κίνα, η αγορά επέστρεψε σε θετικό έδαφος, με «οδηγό» τον κλάδο του real estate, μετά την εντολή που πήραν οι κινεζικές τράπεζες να εκδώσουν περισσότερα δάνεια για projects στον κλάδο των ακινήτων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,52%, υψηλότερα κατά 0,21% διαμορφώνονταν ο Shanghai Composite στις 3.589 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο CSI στις 4.913 μονάδες, κατά 0,69% ενισχύεται ο ASX στις 7.741 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,53% και ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,1% στις 24677 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v